fredag 1 mars 2013

Enkätsvaren har landat!


Nu har enkätsvaren kommit från Hyresgästföreningen, kom med posten idag. Läs noga och begrunda.

Det kom också med en inbjudan till ett möte för oss alla boende i Skarpan där vi ska diskutera enkäten och vad vi vill här ute!


ALLA BOENDE I SKARPAN SKA HA FÅTT ENKÄTSVAREN OCH INBJUDAN TILL MÖTET!

Mötet är satt till:

MÅNDAGEN den 11 mars KLOCKAN 18.30
BÄCKSKOLANS MATSAL

Skriv och kommentera här så vi får bra argument med oss! Och ladda nu själva med argument! Hör av er på mailadressen om det är något ni vill fråga oss i Mobilisera Skarpan. Nu får vi chansen att göra oss hörda innan vi ska föra en dialog med Riksbyggen!


Mailadressen till oss: mobiliseraskarpan@gmail.com



Några lästips som kommit in till vår Facebook-grupp:

Lägenhetsbrist ger värdarna trumf, Corren

Corren har pratat med hyresnämnden, som inte har särskilt uppmuntrande besked. Exempelvis kan de enkäter som skickas ut ibland där vi boende får tycka och tänka om vårt boende och tryggheten i området, sedan användas som skäl för att höja hyran. Jag minns inte nu vad Riksbyggen sagt i sina enkäter, vad de ska användas till. Men jag har ett svagt minne av att man sagt att man velat följa upp åtgärder för att förbättra servicen. Jag kan ju inte med ledning av artikeln påstå att Riksbyggen använt sig av metoden, men correnartikeln gav mig kalla kårar. Har jag bidragit i min enfald till denna hyreshöjning, genom att jag bara älskar att bo i Skarpan och kanske varit för naiv i mina svar. Jag har ju varit kritisk också, men hyresvärdarna får tydligen tolka enkäter som de vill! Jag blev väldig bestört då jag läste artikeln iallafall!

Sedan har flera mailat och frågat Riksbyggen om försäkringar för vårt bohag som de ska magasinera under renoveringstiden, ca 2-3 månader upp till 5-6 månader finns det uppgifter om att det kan ta för de åtgärder som måste göras och som innebär att hyresgästen måste flytta från sin lägenhet. Den här frågan kom också upp på ett informationsmöte i oktober, om jag inte missminner mig, men vi har inte fått några svar från Riksbyggen mig veterligt.

I ett område i Göteborg har det gått väldigt illa:

Inbrottstjuv länsade 20-tal källarförråd inför stambyte, Metro



Länk till några mailsvar från Riksbyggen. Jag hade ett kort samtal med fastighetsförvaltare Sophie Aronsson för en tid sedan, och hon förklarade att hon svarade på det hon fått information om själv. Så mailsvaren handlar om den information som fanns då! Jag lägger bara ut det som en slags information till boende här och ska inte tas som intäckt för krav. Det är bättre att kontrollera en gång för mycket än en gång för lite, med de ansvariga!

Mail till och svar från Riksbyggen