fredag 29 mars 2013

Glad Påsk alla Skarpanbor!

                     GLAD PÅSK alla Skarpanbor och bloggläsare!


Nu när det är ledigt i påsk och tiden finns att bara strosa och ta saker i sin egen takt, vill jag berätta om en utställning inne i centrala Linköping som är väl värd att besöka. En konstnär från Skarpan har en utställning fram till den 14/4. ( Se nedan i evenemangsrutan. ) Så ta en liten runda på stan och stanna till vid skyltfönstret och titta på tavlor med motiv från bland annat Skarpan. Vårt gröna, vackra område, med våra gula hus.




  • Jr. KONSTHALLEN Klostergatan 26
  • Konstutställning av Skarpan-konstnären Christofer Dahlby. Den pågår fram till 14/4 på Jr Konsthallen.


    På denna länk kan man också titta på hans konst:
    http://www.flickr.com/photos/hattmakarn/

    På målningen Triptych part 1 och den första bilden för 2012, till höger i raden, fjärde räknat uppifrån, finns Skarpan-husen avbildade och Linköpings Domkyrka. Allt det gröna i och runt Skarpan finns med i bilderna också, med många flera symboler för området.






Bild över utställningen. Ett större motiv från Skarpan, den högra delen av diptyken i mitten.






onsdag 27 mars 2013

Skarpan i tv4

Tv4 fick reda på vår situation i Skarpan och ville intervjua, filma och ta klippbilder. Det är ett tillfälle att nå ut till kanske också riks-tv, beroende på hur man sätter ihop nyhetssändningarna. Men regionalt eller lokalt kommer det att sändas. Onsdagen den 27, 10:30 skulle inspelningen ske och nu är alltså tv-inspelningen gjord, men vi vet inte ännu när det ska sändas i tv4 Nyheterna. 

Först intervjuades Björn Johansson från centrala Hyresgästföreningen, en person som börjar bli bekant för oss här ute i Skarpan genom mötena vi haft. Om inte annat så har han funnits med på regionaltv innan, i en slags "reklam" för medlemsskap i Hyresgästföreningen. Sedan intervjuades två av oss från Mobilisera Skarpan-gruppen. Vi fick svara på samma frågor bägge två och det känns bra, det blir så tungt annars att bära hela (an- ) svaret för frågorna. Nu kan de klippa ihop och förhoppningsvis märks det är vi är flera i Skarpan, flera som protesterar och har åsikter.

Två andra kvinnpor var med som "hejarklack" under inspelningen, två av dem som funnits med i gruppen MS hela tiden. Vi blev allesammans fotade och även filmade i en "gå-förbi-sekvens". Björn Johansson från HGF var med oss hela tiden, även på bilderna och på filmningen och det känns faktiskt riktigt, riktigt bra. Han är engagerad, kunnig och tydlig, och står tydligen hela vägen för oss hyresgäster. Jag hörde ju inte vad han sa i intervjun, men vi får hoppas på det bästa.

Jag kommer att skriva ett nytt blogginlägg med sändningstiden när reportern ringer mig och berättar när den går av stapeln. Hon ska ha lite egna ord om det hela i nyhetssändningen, men hon var verkligen en mycket trevlig och bra människa. Lite tama ord kanske, men hon var tålmodig och man fick förtroende för henne. Reportern har sagt att hon ska intervjua Riksbyggen, det är tänkt så. Men när, hur, var och vem de kommer att intervjua, det vet jag inte. Så vi får avvakta och se. Får jag veta något skriver jag ner det här direkt. 


Vi delade ut protestlappar att sätta upp i fönstret, på mötet med Riksbyggen den 20 mars. Det står med svart text på en gul A4, Vi vill kunna bo kvar! och sedan finns Mobilisera Skarpan-loggan under texten. Hör av er med ett mail kommer jag över med en eller flera. För att visa utåt mot Riksbyggen vad vi vill.

Så glöm inte påskens vackraste pynt: de gula lapparna i fönstret. Det är flera boende i området som har satt upp  i sina fönster och det gläder mig!

Mobilisera Skarpan!