fredag 25 oktober 2013

Vårt Skarpan

Tråkiga besked kom från Svea Hovrätt, att man ger Riksbyggen rätt och det känns trist och jobbigt. Men det är bara att gilla läget, första gården kämpade väldigt för att bland annat få ner hyrorna genom olika åtgärder, men det har bara sopats bort. Corren intervjuade mig per telefon angående domen från hovrätten. Det fanns en artikel på Correns webbsida den 17 oktober och en artikel i pappersupplagan den 18 oktober.

Länk till intervjun:

http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/hyresgasterna-i-skarpan-fick-avslag-6583832-artikel.aspx


Vi var igår på ett litet möte med två jurister från HGF nere på Drottninggatan. Vi i Mobilisera Skarpan och första gården fick då veta det vi sedan innan redan visste; att Riksbyggen inte riktigt vet vad de ska göra,vad som ska hända och när och hur allting blir. Trots det ska första gården få information av Riksbyggen nu på måndag 28 oktober. Mötet som hålls i hgf-lokalen Kg 70 är enbart för de hyresgäster som finns kvar på första gården. 

Men vi fick iallafall reda på något matnyttigt som:

att i visningslägenheten på Kg 60 finns tydligen ritningar över hur Riksbyggen tänker sig att det ska se ut i de olika lägenhetstyperna som finns i Skarpan.

att Riksbyggen, iallafall inte för förhandlaren talat om när gård 2 ska få information och sina hyresgästintyg. Inte heller om man ska informera gård 2 på samma sätt som man gjorde med första gården den 10 december 2012.

Riksbyggen ska informera hela Skarpan, men erbjuder två tillfällen för det. Närmare besked finns i det Nyhetsbrev nr 4 Skarpan som alla ska ha fått. Vad de ska säga då återstår att se.

Det var lite information i all enkelhet! Är det frågor som ni övriga har, skicka med oss dem till måndagens möte. Det är så viktigt nu eftersom gård 1 blir ett slags experiment. Även om processen börjar om när gård 2 ska börja renoveras känns det ändå som Riksbyggen lägger ut spåret nu och vill köra racet till slutet sedan. Eller spara frågorna till de två möten som Riksbyggen har planerat i november.

Är det frågor som ni vill att juristerna ska svara på, maila mig så tar vi upp dem när vi träffar dem! 


Det är vårt Skarpan, vårt fina Skarpan!