måndag 17 mars 2014

Mötesrapport och kommande förhandlingar

Mötet med Hyresgästföreningens jurister torsdagen 13 mars var knappast en välbesökt tillställning. Det kom upp några frågor som besvarades, samma frågor som vi redan haft uppe; hissen som ska gå ner till källaren, den värdelösa spiraltrappan, engreppsblandare som anses standardhöjande, höjning av bänkarna osv osv. Det är samstämmighet bland skarpanborna. Givetvis diskuterade vi hyrorna och vansinnet runt det, men det känns rätt hopplöst med tanke på den lagstiftning som finns och som Riksbyggen utnyttjar mot oss utan hänsyn.

Dessutom fick vi skriva på fullmakter för att bli företrädda i Hyresnämnden av juristerna. Så ni som inte var med på mötet bör få fullmakter hemskickade för påskrift. Skriv på!

Det är tråkigt att inte fler engagerar sig för Skarpan med tanke på hur få som kom på mötet, men det är möjligt att man har tappat orken. Men så icke Mobilisera Skarpan.

Vi kommer att redigera den inlaga jag, Vaileth, sammanställde till förra årets förhandlingar, samt lägga till lite nytt som hänt under året som gått och vid den påbörjade renoveringen. Det kommer väl att bli ungefär samma historia runt förhandlingarna i Hyresnämnden och förhoppningsvis Svea Hovrätt, som i förra årets process mot Riksbyggen, där enbart första etappen var inblandad.

Förhandlingarna är förresten öppna för skarpanbor att bevista.
Det kommer mer information efterhand! Och hojta till om det är något ni vill veta eller ha med i skrift till Hyresnämnden!

Mobilisera Skarpan!:)

.....
Hyresgästföreningens jurister hälsar att det går bra att bli medlem även nu, bland annat för att kunna bli företrädd i Hyresnämnden. 0771- 443 443 är numret till HGF. 

.....
Länkar att läsa för den intresserade:

Uppgivenhet och sorg i Skarpan

Aktuell lagstiftning och rättigheter

Lite läsning i väntans tider