fredag 15 februari 2013

Fula trix från hyresvärdars sida

Jag har aldrig innan beskedet om den enorma hyreshöjningen här i Skarpan, varit särskilt insatt i hur hyresvärdar agerar. Jag har bott hos bra hyresvärdar genom åren, jag har uppfattat att man har haft respekt för de boende och tagit sitt uppdrag som hyresvärd på allvar. Men nu verkar man ha tappat koncepterna fullständigt över hela landet och den ena obehagliga artikeln efter den andra kommer med rapporter om läget.

I Varberg har privata hyresvärdar strandat förhandlingarna med hyresgästerna, trots den lagtext som jag uppfattat finns om att hyresvärden ska förhandla med Hyresgästföreningen om hyror och andra åtgärder. Här väljer man att gå på enskilda hyresgäster som ska ta ställning till en hyreshöjning. Mycket märklig metod!

Klipp från artikeln:

"Som hyresgäst är man dock inte skyldig att godkänna höjningen. Hyresgästföreningen ser tvärt om en risk för smyghöjda hyror då det är svårt för enskilda hyresgäster att bedöma om den nya hyran är skälig.


– Vår uppmaning är att betala den gamla hyran. Då måste fastighetsägaren gå till hyresnämnden om man vill fullfölja hyreshöjningen, säger Hyresgästföreningens förhandlingsstrateg Göran Moberg."

Risk för smyghöjda hyror hos privata värdar, Hem och Hyra




Vi ska inte bara ha vårt dagliga bröd, vi ska också kunna betala våra hyror, något som bara blir svårare och svårare idag av flera skäl. Ett tips på ett program kallat Lönesänkarna, svt:s Dokument Inifrån kom idag till vår Facebook-grupp och jag lägger in det här också. 

"Allt mindre av det växande välståndet kommer vanliga löntagare till del. Inte på hundra år har svenska löntagare fått så lite betalt för vad de faktiskt producerar. De senaste trettio årens ekonomiska politik har gjort Sverige till ett land med kraftigt ökande inkomstskillnader."

Lönesänkarna, Svt.se






tisdag 12 februari 2013

Glöm inte enkäten!

Vill bara påminna om att enkäten bör sändas in snarast så teamet i Växjö kan sammanställa svaren och vi får en överblick om hur vi boende i Skarpan tänker och tycker!

Så svara och skicka in! Tack till alla som gör det och passa på nu att skriva och argumentera!

Mobilisera Skarpan!