fredag 1 november 2013

Trevlig helg!


Bilden ovan tog jag i morse vid busshållplatsen för linje 16. Det hade kommit en regnskur och sedan syntes den vackra regnbågen över Skarpan. 

För läsare av bloggen som inte känner till området; Skarpan ligger bakom alla träd, som en liten oas i storstaden Linköping. Sköna gröna Skarpan, fanns det förr en liten devis för att locka boende till området, berättade en granne för mig. Och vi boende kan inte annat än hålla med! 



Inför den stora helgen som ligger framför oss vill jag önska alla läsare av bloggen en fin och vilsam allhelgonahelg!













Bilden hämtad från:
http://www.dinsakerhet.se/brand/forebygga-brander/levande-ljus/

måndag 28 oktober 2013

Etapp ett

Riksbyggen har haft ett informationsmöte med första gården nu ikväll. Vi i Mobilisera Skarpan var med och lyssnade, inbjudna av hyresgästerna på första gården. De vill ha oss med på alla möten med Hyresgästföreningen och Riksbyggen, för stöd och för att vi ska få kontinuerlig insyn i och information om vad som händer. Det förtroendet tackar vi för, vi vill verkligen vara ett stöd och en samlad kraft. Vi lär oss processen och vad som är lämpligt och kan råda boende på de etapper som återstår i Skarpan, under åren som ligger framför.

Vi fick under mötet idag lära oss att det ska kallas etapp ett inte första gården, eftersom enligt alla ordningens regler är första gården egentligen sista gården. Så numera är första gården alltså etapp ett.

Hyresgästerna på etapp ett ställde ett antal frågor, och var efter mötet nöjda med informationen, även om det återstår ett antal frågetecken som det verkar som man kan räta ut i slutänden. Det gläder mig att de kan känna mer tillförsikt och lugn inför den stora förändring renoveringen kommer att innebära. Det är ett väldigt stort ingrepp i individers liv.

Det som ligger framför för oss alla i Skarpan är mötena i Bäckskolans matsal, som Riksbyggen aviserat i Nyhetsbrev Nr 4 Skarpan. 14 och 18 november klockan 18. Man kan välja ett tillfälle att gå, informationen ska förmodligen vara densamma på bägge mötena. Man har alltså delat upp på två kvällar för att det ska vara lättare att förmedla information. De möten som tidigare hållits i Bäckskolans matsal har varit välbesökta, minst sagt.

Bovärden är en person man ska vända sig till med frågor och funderingar. Vi ska ju också få ett nytt nyckelsystem och den informationen ska också finnas utskickad i brevinkasten. Bovärden sitter i en lägenhet på nr 60, som bekant.