torsdag 4 april 2013

Nyheter i och om Skarpan

Nu har den tv-inspelning som gjordes med några av oss i 'Mobilisera Skarpan' den 27 mars sänts. Vi är omtalade i en egen liten notis på tv4:s hemsida. Så klicka länken nedan och se klippet. Under klippet på hemsidan finns också en länk till hela nyhetssändningen. Imorgon den 5 april ska Riksbyggen svara på kritiken i en nyhetssändning. 

Renoverar bort hyresgästerna, tv4


Läs gärna blogginlägget Skarpan i tv4 för mer information.



Idag fick också de boende på första berörda gården handlingar från Hyresnämnden, alltså de som inte sänt in hyresgästintygen till Riksbyggen. Det står angivet att ett yttrande ska lämnas in till Hyresnämnden den 12 april, alltså en vecka handlar det om nu. Jag ringde och frågade om saken och man ska ha 14 dagar på sig. Det är bara att be om uppskov, en förlängning av tiden för yttrandet, de lovade att vara generösa. Det finns heller inget sammanträde med Riksbyggen inplanerat ännu. Centrala Hyresgästföreningen har lovat att en jurist ska sitta med vid de här mötena. Jag återkommer med mer information om vem. Den som vill ha mer information kan maila också, mobiliseraskarpan@gmail.com Vi finns här som stöd för er boende!

Och den 2 april aviserade Riksbyggen med lappar i brevlådan att man ska besiktiga de lägenheter som berörs av renoveringen, med början idag 4:e april. Den som inte vill att man går in med huvudnyckel får höra av sig till förvaltaren och bestämma en tid. Information finns alltså på lapparna som alla ska ha fått i sina brevinkast. 

Mobilisera Skarpan!


Update 5 april: 

Idag svarade Riksbyggen i tv4, bland annat; "ja de som inte har råd att bo kvar i Skarpan, ja de får vi fixa annat boende i vårt lägenhetsbestånd".

Klicka länken: Tv4 Nyheterna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.