lördag 19 januari 2013

Artikel i Hem och Hyra om dialogmötet i Bäckskolans matsal

Det var en journalist med från Hem och Hyra på dialogmötet i torsdags i Bäckskolans matsal och det finns en artikel att läsa om det: Stor oro i området Skarpan, Hem och Hyra

Klipp från artikeln:

"Hyresgästföreningens jurist Zeljko Kranjec informerade om vilka rättigheter hyresgästerna har, och hur de ska agera om de är missnöjda. Han uppmanar dem som inte vill ha renoverat, eller tycker att hyreshöjningen blir för stor, att inte underteckna intygen som värden skickar ut. Eller att noga specificera vilka åtgärder man godkänner och vilka man inte vill ha. Riksbyggen måste då ansöka om tillstånd hos hyresnämnden för att ändå få genomföra renovering i varje enskilt fall. När det gäller eventuella hissar behövs godkännande från minst hälften av hyresgästerna i varje hus som berörs.

Uppgifterna som hyresgästerna har fått om sina nya hyror är resultatet av en förhandling mellan Riksbyggen och Hyresgästföreningen. Höjningarna på mellan 34 och 55 procent är fortfarande preliminära och nivåerna bygger på de åtgärder som Riksbyggen har presenterat i nuläget."

Klicka och läs!





Pennygångens framtid, två av drivfjädrarna där, har haft en dialog med Riksbyggen, på deras Facebook-sida. Svaret där är detsamma som då vi andra försökt att få svar och få rätsida på hela situationen så att vi kan fatta beslut om våra liv, varken hackat eller malet.


För er som har Facebook:

https://www.facebook.com/Riksbyggen/posts/197784207028495?comment_id=781601&notif_t=share_comment



Det är en märklig devis som Riksbyggen har, vi är många som reagerat på den tidigare och särskilt nu den senaste tiden. Som en kvinna i området uttrycker det:

"Som vår devis säger - Riksbyggen skapar rum för livet." 

Vet inte om man ska skratta eller gråta. Devisen verkar endast gälla om man har ett bra jobb o fett konto. Var finns de andras "rum för livet"?


Jag tänker samma sak. Dessutom jag undrar också vem de vill ha till området, vem de tror är villiga att betala dessa hyror. Var i Linköping finns jobben som kan betala dessa hyror? 

Klicka och läs blogginlägget: 

Gentrifiering och social housing


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.