lördag 26 januari 2013

Debattinlägg om rotavdrag för lägenheter

En debattartikel om rotavdrag som finns för villor, småhus och bostadsrätter borde regeringen kunna skapa även för hyreslägenheter. Det handlar om samhällsekonomisk vinst, inte en förlust för samhälle och vårt land som sådant om man skapar rättvisa villkor för boende.

Ett klipp som smakprov:

"I DEN INTERPELLATIONSDEBATT jag hade i riksdagen innan jul om Pennygången med bostadsminister Stefan Attefall var han mycket tydlig. Det behövs inga stärkta rättigheter för hyresgästerna. Så lade också den borgerliga regeringen ned utredningen Modernisering av hyreslagen när de kom till makten. Men Pennygången och en rad andra mål i hyresnämnder visar att det behövs en skärpt lagstiftning.
Att 13,5 miljarder årligen går till Rot-avdrag (bidrag till ägare av villor och innehavare av bostadsrätter när de rustar upp) men inget går till upprustning av hyresrätter var inget problem för bostadsministern. Vänsterpartiet vill istället använda de miljarderna till ett upprustningsstöd för flerfamiljshus och till ökat byggande. För att bryta ett historiskt lågt bostadsbyggande och fördubbla antalet nyproducerade hyresrätter föreslår vi ett statligt investeringsstöd för att stimulera bostadsbyggande av miljövänliga hyresrätter."
Klicka och läs hela den viktiga artikeln: Rot-miljarder till hyresrätter, ETC


Och en artikel från igår, den 25:e i Göteborgs fria om Pennygångens framtid.
En klipp igen:
"Det är viktigt att driva frågan vidare eftersom detta inte bara berör de boende på Pennygången. Frågan om renoveringar av miljonprogrammets lägenheter är redan en nationell politisk fråga och om Hovrätten dömer som Hyresnämnden kommer många fastighetsägare runt om i landet att se möjligheten att “göra en Stena”, säger Daniel Carlenfors från nätverket Pennygångens Framtid, i ett pressmeddelande.""

Läs mer: http://www.goteborgsfria.nu/artikel/96085#ixzz2J5d1E4Av

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.