måndag 29 april 2013

Mobilisera Skarpan!

Trots skarpanboendes påringningar och försök till dialog med både hyresförhandlaren på Hyresgästföreningen och Riksbyggen, får vi inga svar och de framförhandlade ockerhyrorna efter renoveringen ligger fast.

Riksbyggen utlovade en dialog och den dialogen skulle lösa de funderingar runt renoveringen boende på första gården hade, som föranledde att de inte lämnat i hyresgästintyget. Det finns nästan inga svar och de få svar vi får leder bara till nya frågor, dialogen existerar inte. Det är Hyresnämnden nästa.

Jag skrev i blogginlägget Skarpan i Linköping och Gränby i Uppsalaom de planer vi har i Mobilisera Skarpan, och både namninsamlingen och enkäten är på väg. 

Namninsamlingen har vi planerat att lämna ut den 1 maj i alla brevinkast i Skarpan. 

Det är beklagligt då inte alla är medlemmar i Hyresgästföreningen. Anledningen till att vi måste göra så är att centrala Hyresgästföreningen nekar oss att använda deras register över medlemmar för våra utskick. Den som inte är medlem kan bara kasta lappen. Men den som är medlem och vill ta ställning och ställa krav på Hyresgästföreningen, hoppas vi skriver på och verkligen visar det missnöje de och många andra känner med hela hanteringen av renoveringen och hyresförhandlingarna.

När det gäller enkäten vill vi samla in vad boende i Skarpan redan har i sina lägenheter. Den standardhöjning vi velat ha genom åren, har vi fått köpa själva eller betala för i form av dyra tillval, och nu vill Riksbyggen har betalt igen för samma saker! Vi ska visa dem vad boende faktiskt redan har i sina lägenheter. De ska inte kunna ta betalt flera gånger. Någonstans finns en gräns för deras girighet.







Riksbyggens "paradgata" in i området Skarpan, komplett med flaggor med loggan på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.