torsdag 2 maj 2013

Namninsamling och enkät i Skarpan

Igår, första maj, delade vi ut namninsamlingen och det har redan kommit in många namn. Det är vi glada för, men hoppas på flera namn och en god uppslutning runt våra tankar. Läs, skriv under och lämna i brevinkastet på den adress som står angiven på namninsamlingen. Eller maila, så hämta vi ditt bidrag. Mailadressen är som vanligt mobiliseraskarpan@gmail.com

Första berörda gården i Skarpan är först ut till Hyresnämnden. Jag ringde dit idag i ett annat ärende och fick information om att sammanträdet där är satt till den 15 maj. Den exakta tiden vet jag inte ännu, men det ska komma besked från juristerna i Hyresgästföreningen, sa handläggaren på HN. 


Därför kommer en enkät att delas ut på den gården imorgon. Enkäten ska ge en bild över vad som finns i lägenheterna redan. Riksbyggen planerar vissa så kallade standardhöjande åtgärder, men mycket av det finns redan i flertalet lägenheter, men det verkar inte bostadsbolaget ha något insikt i. Flera har betalat standardhöjningarna genom åren med hjälp av de tillval som Riksbyggen tagit betalt för. Nu ska man installera samma sak och dessutom ta en enorm hyreshöjning för det. Vi vägrar att betala för samma saker igen. Förutom att det inte kostar dessa enorma summor Riksbyggen vill ha, för några engreppsblandare och några kakelplattor i ett badrum. 


Det är rena ockret man sysslar med, och vi måste kunna sätta dem på plats med sakliga argument. 


Jag uppdaterar med mer information imorgon!


Hör av er om det är något ni funderar över. Det är vårt gemensamma projekt!


Mobilisera Skarpan!




Update 3 maj:


Nu är enkäten utdelad till första gården och jag hoppas många vill skriva ner vad ni redan har i era lägenheter. Jag kopierar in en redigerad del av inledningen av enkäten här nedan, för enkelhetens skull:


Många av de så kallade standardhöjande åtgärder som Riksbyggen anser är hyreshöjande finns redan i flertalet lägenheter. Standardförbättringar som vi boende har betalat för själva. Därför är Riksbyggens hyreshöjning minst sagt oskälig och vi måste nu samla in information om verkligheten. Den informationen ska användas som argument i bland annat Hyresnämnden, för en sänkning av hyrorna efter renovering med flera andra vederhäftiga påpekanden och krav. Därför lämnar vi i Mobilisera Skarpan ut denna enkät till boende på den första berörda gården, nr 22 - 42.


Det är ett datum satt för förhandlingarna i Hyresnämnden, den 15 maj klockan 15.00, och på grund av tidsbrist måste vi rikta oss till Er på dessa adresser. 


De andra gårdarna kommer också att få ut en enkät med samma innehåll snarast möjligt.

1 kommentar:

  1. Läs om det röda Hyresimperiet. En studie av Hyresgästföreningen.
    www.timbro.se/bokhandel/pdf/9175665670.pdf‎

    Hyresgästföreningen - Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för hyresgäster. De arbetar för att alla ska ha rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Stämmer detta ?


    Se också vem som har makten och vem som bestämmer i Riksbyggen
    Det är LO facken där Byggnads är största ägaren med Hans Tilly som styrelse ordförande.

    http://www.riksbyggen.se/Documents/Fullm%c3%a4ktige/Styrelse_vald__fullm%c3%a4ktige2012.pdf

    Riksbyggen mjölkar bostadsrättsföreningarna på pengar.

    http://hotpot.se/riksbyggen.htm

    Riksbyggens uppdrag enligt dom själva

    •Vi arbetar aktivt för att påverka samhällsutvecklingen med målet att alla ska kunna bo tryggt och bra till ett rimligt pris.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.