lördag 4 maj 2013

Mobilisera Skarpan läggs på is

På grund av det förtal och den aggressivitet boende på första gården använder sig av mot oss i Mobilisera Skarpan och mot sina grannar, och sprider vidare till andra grannar och till Hyresgästföreningen, väljer jag som initiativtagare till Mobilisera Skarpan att lägga ner verksamheten för nu.

Finns intresse av hjälp då den andra gården kommer att behöva lämna in hyresgästintyg, hjälp med dialogen med Hyresgästföreningen och Riksbyggen, kan vi tänka oss att starta upp verksamheten igen.

Det råder också stor förvirring hos vissa om vad Mobilisera Skarpan är till för. De tror att vi har medlemsregister och dessutom juridisk makt att förhandla i Hyresnämnden för medlemmar i Mobilisera Skarpan, med flera fullständigt obegripliga förväntningar på oss. Det är inte någon mening att försöka föra någon dialog eller ens stödja boende som siktar in sig på något som vi inte ens är. 

Mobilisera Skarpan var ett nätverk grannar emellan, och har inget medlemsregister, inte heller rätt att förhandla i någon instans, "vår röst" hade räknats som en i mängden av alla de grannar som vill kämpa för en lägre hyra och en bostad de kan trivas och bo i utan att ruinera sig på grund av Riksbyggens idéer om bruksvärde och vinster. 

Jag önskar den första gården lycka till i Hyresnämnden! Ni där som vill, kämpa så gott ni kan! Ni har mångas stöd bakom er! 

3 kommentarer:

  1. Å vad ledsen jag blir när jag läser detta....
    Denna sida har varit kanon vad som händer och sker i Skarpan.
    Varför måste det bli förtal?

    Du ska ha ett jättetack för din ambition för vårat boende i Skarpan. Folk borde vara glada att du tar sån tid och enangeman( stavas det så?) för oss boende i Skarpan.
    Tack Vaileth

    SvaraRadera
  2. Oh vad tråkigt! Men du/ni har mitt fulla stöd i ditt/ert beslut! Det finns gränser för vad man står ut med, men det är väldigt tråkigt för oss som verkligen uppskattat allt du/ni har gjort och för all den tid ni lagt ner!

    Vänligen Sofia Norlin på gård 1!

    SvaraRadera
  3. Läs om det röda Hyresimperiet. En studie av Hyresgästföreningen.
    www.timbro.se/bokhandel/pdf/9175665670.pdf‎

    Hyresgästföreningen - Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för hyresgäster. De arbetar för att alla ska ha rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Stämmer detta ?


    Se också vem som har makten och vem som bestämmer i Riksbyggen
    Det är LO facken där Byggnads är största ägaren med Hans Tilly som styrelse ordförande.

    http://www.riksbyggen.se/Documents/Fullm%c3%a4ktige/Styrelse_vald__fullm%c3%a4ktige2012.pdf

    Riksbyggen mjölkar bostadsrättsföreningarna på pengar.

    http://hotpot.se/riksbyggen.htm

    Riksbyggens uppdrag enligt dom själva

    •Vi arbetar aktivt för att påverka samhällsutvecklingen med målet att alla ska kunna bo tryggt och bra till ett rimligt pris.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.