söndag 14 april 2013

Möte med HGF-jurister med anledning av Hyresnämnden

I torsdagskväll den 11 april hade Mobilisera Skarpan och hyresgäster som tryckt på för att mötet skulle bli av, en samling i hgf-lokalen i Skarpan med anledning av yttrandet till Hyresnämnden. Det var boende på första berörda gården som inte lämnat in sitt hyresgästintyg av olika skäl, som vi till slut kallade.  

Vi fick besök av två jurister från centrala HGF och de gav information om hur processen i Hyresnämnden går till och hur vi boende kan agera. Vi alla boende Skarpan har rätt att sitta med i Hyresnämnden, som publik, under det sammanträde som kommer att ske där, med andra ord; boende versus Riksbyggen. Ett fall, eller kanske något mer, kommer att behandlas under sammanträdet. Det ser vi verkligen fram emot, Skarpan har engagerade människor, det kommer att bli synnerligen intressant det hela!

Juristerna hade bland annat med sig fullmakter för påskrift. Jag frågade om Hyresgästföreningen endast företräder medlemmar i HGF i Hyresnämnden och det stämde med det besked vi fått innan, juristerna företräder endast medlemmar i Hyresgästföreningen. De skriver ett yttrande som de sedan sänder in till Hyresnämnden för alla boende på första gården gemensamt. 

Så den som inte är medlem i HGF nu, det kanske är en bra idé att gå med. Vi är fyra gårdar till som ska igenom samma process. Kan inte tänka mig att alla boende kommer att skriva på hyresgästintyget, och därmed startar hela processen om, igen och igen. Iallafall som jag fått det förklarat för mig.

Och ett yttrande till Hyresnämnden kan man sända in till juristerna på centrala hgf om man är medlem, senast fredag 19 april, de tar med det i sitt yttrande. Om man inte är medlem i hgf sänder man in det direkt till Hyresnämnden, och får en kallelse då ett sammanträde med Riksbyggen ordnas.

Den information vi fick under mötets gång har jag gjort minnesanteckningar på  och om du eller ni skickar ett mail skickar jag en fil tillbaka. 

Mobilisera Skarpan!





Huset med portarna 26 och 28, i Skarpan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.